/ • Personligt - Vardag /

Nu är det fasiken jul!

På lördag är det första december, och på söndag är det första advent. Förra året studsade jag upp supertidigt på morgonen den första december bara för att göra julfint i mitt rum. För då började julen på riktigt. I år har jag faktiskt tjuvstartat lite - dels för att jag längtar så oerhört mycket efter att få låta julkänslorna flöda, men också för att jag faktiskt inte är hemma när december börjar. Tidigt imorgon bitti åker jag och två av mina kompisar till London och är där till söndag - sååå taggad! Och då tänkte jag att jag lika gärna kan göra det idag då jag ändå är ledig. Dessutom tänker jag att det blir jättemysigt att komma hem söndag kväll till en adventsljusstake i fönstret och hela sängen täckt av julkuddar och påslakan. Jag gillar verkligen inte färgen rött under 11 månader av året, men just under december så ska allt vara rött.
 
Jag är ju en sådan person som älskar julen. Jag skojar inte - jag är förmodligen lite överdriven ibland, men jag blir så genuint lycklig under hela december. Jag älskar den här magin och jag behöver den också. Jag älskar att bygga upp julkänslorna och bara låta sig själv falla in i den här världen. Det kanske är ett sätt att undkomma vardagen och få tänka på något annat ett tag, men jag älskar hela stämningen med jul och december. Jag älskar att julpynta. Jag älskar att lyssna på julmusik. Jag älskar att baka pepparkakor och lussebullar och jag älskar att klä granen. Jag älskar precis allt som har med julen att göra och därför är nog det här min favoritmånad på hela året. Jag bygger upp väldigt höga förväntningar och jag är nog lite som ett barn när det kommer till julen, men då får det vara så. Jag tycker det är så himla mysigt! Så nu åker jag till London ett par dagar, men sen peppar vi jul här på bloggen under hela december :D Och när jag kommer tillbaka till jobbet på måndag har dom förmodligen börjat spela julmusik - jag längtar faktiskt! 
 
/ • Personligt - Vardag /

Jag har fått en ny leksak!

Vet ni vad jag har drömt om väldigt länge? En ritplatta! Det har alltid varit en sådan där sak jag velat ha, men samtidigt inte varit beredd att lägga pengar på. Någonting som verkligen hade underlättat vardagen redan för flera år sedan men som aldrig fick vara prio ett. Förrän nu!
 
Jag har gått i dom tankarna i ett par veckor nu, men det var häromdagen då jag verkligen insåg hur mycket jag skulle behöva en. Samtidigt visste jag att vi hade kampanjpris på en liten rackare på jobbet och det kändes som att det var meant to be. Jag var lite kluven först om den kanske inte var för liten - för jag tog den minsta modellen - men jag insåg att det var en bra början. Jag hade definitivt inte pengarna att lägga på en större, men den här lilla var ändå ett steg i rätt riktning. Ett litet prov för att se hur det skulle kännas och om det skulle vara värt det. Och vet ni? Det var det. Jag har bara använt den i två dagar nu, men det är fantastiskt skönt att kunna sitta och rita istället för att sitta och bråka med datormusen. Jag är ju ganska van, men blir samtidigt väldigt stel i hela handen när jag ska försöka måla med penseln i photoshop och hela tiden måste ångra och göra om, bara för att handen råkar slinta lite. Det här underlättar så mycket och jag är sååå glad att jag köpte den! Jag lär definitivt investera i en större och bättre i framtiden, men i dagsläget räcker den här utmärkt och är mycket bättre än att sitta med datormusen just vid redigeringsarbeten. Hurra!
 
/ • Personligt - Vardag /

En röjarhelg innan semester

 
Något jag verkligen vill bli bättre på är vardagsinlägg. Under 2016 var jag en höjdare på att dokumentera och dela med mig av precis allting jag gjorde. 2017 blev jag lite sämre, men i år har det varit under all kritik. Jag vill inte ens jämföra antalet inlägg mellan i år och för två år sedan - jag skulle nog bara bli deprimerad. Jag vill inget hellre än att ge bloggen mer tid och jag måste ge mig själv den tiden. Det finns inte jättemycket utrymme och när jag kommer hem från jobbet äter jag middag, tittar på två avsnitt av någon serie och sen dyker jag i säng. Det är ett tight schema, men det går. Och jag vill ju verkligen. Jag älskar den här bloggen och även fast den inte alls är så full av liv som jag skulle önska så är den ändå något jag är väldigt stolt över. 
 
Den här bilden ovan är tagen för ganska precis ett år sedan - det var när alla reklamblad om julkampanjer började rulla in. Kanske var det till och med runt black friday, haha. Det representerar i alla fall hur jag kände mig igår. Jag slapp faktiskt att jobba black friday i år, men efter att ha sett resultatet önskar jag nästan att jag hade gjort det. Vi hade tydligen haft en succédag med fantastiska försäljningssiffror - så jag hoppas att helgen också bjuder på fina siffror! Jag jobbar nu både lördag och söndag och kampanjen fortsätter båda dagarna. Sedan jobbar jag måndag och tisdag nästa vecka innan jag går på fem dagars ledighet! Det känns oerhört lyxigt, men också så nödvändigt. Att få komma bort och smälta allt samtidigt som jag får en paus inför december och julhandeln. Det känns bra!