/ • Foto - Natur /

Det spritter i kroppen

När jag kom hem från jobbet igår så var det blött och lerigt överallt. Det hade regnat lite smått under dagen och allt var sådär ruggigt och tråkigt. Jag sätter mig vid datorn och tittar på en julfilm för att försöka få fram lite känsla och glädje mitt i allt det gråa. Ett par timmar senare kommer lillebror hem och berättar att det snöar. Lite vitt på backen, men inte mer än så. Men, bara någon timme till efter det så är det vitt överallt. Trädens grenar är snötäckta och människor pulsar fram i det vita pudret på gatorna. Jag känner hur pulsen stiger lite och plötsligt känns allt så mycke bättre. Roligare. Lättare. Tänk vad lite snö kan göra för själen.
 
Imorse slog jag upp ögonen och tittade ut genom fönstret - det var fortfarande vitt. Ännu mera vitt, dessutom. Jag känner hur det spritter till i hela kroppen och inom tjugo minuter hade jag klätt mig i varma kläder och packat kameraväskan och sprungit ner till bilen. Solen hade inte helt hittat upp än - den är ju lagom trött på vintern, och det var jag nu glad för. Jag åker till min favoritskog. Den jag känner till bäst och där jag kan andas ut ordentligt. Där det inte spelar någon roll om jag bara börjar gå i en riktning, för jag vet ändå hur jag ska hitta tillbaka. Och det var som magi. Början på december har inte riktigt varit lika fantastisk som jag hoppats på, men jag tror att mycket sitter i mitt huvud. Det har varit en oerhört tung höst både fysiskt och psykiskt och det har tagit på krafterna, men idag kände jag hur hela jag vaknade till. Ljuset tändes och plötsligt kändes allt bara rätt. 
 
Imorgon ska det bli plusgrader och regna igen, och då lär allting försvinna. Därför är jag himla lycklig över att snön kom just inatt, eftersom att jag faktiskt är ledig idag. Annars brukar det alltid tajma in en dag jag jobbar och när jag väl har möjlighet att gå ut i skogen så är allting borta. Jag hade med mig drönaren idag också och det var premiärturen i första snön - jag är så taggad över att kika igenom dom bilderna. Först börjar jag med några från kameran, så ni har någonting att titta på. Nu taggar vi resten av december!
 
#1 / / Annie - Stora Små Äventyr:

Så härligt när vi får lite snö och sol, synd bara att den redan smält bort! :/ Längtar till snön kommer tillbaka snart och stannar längre! :D Det är så fint, älskar ljuset :)

Svar: Håller verkligen med, blir så himla grått och tråkigt ute nu utan snön. Hoppas den kommer tillbaka snart :D
Rebecca Adnell

#2 / / Yasmine:

Jag håller tummarna att snön kommer tillbaka snart igen! :D Kram

Svar: Jag med! :D
Rebecca Adnell

#3 / / Sharon :

Åh vad UNDERBART. Så sjukt fina bilder också! Önskar att jag hade snö i Skåne men det kommer väl först nästa år.. om ens :(

Kram

Svar: Tack snälla! :D Ja där nere är det väl ännu mer sällsynt... Hoppas innerligt att både du och jag får lite mer snö snart! Det här smälte bort redan dagen efter :(
Rebecca Adnell