/ • Personligt - Vardag /

Grattis till mig

Söndag den 13 januari. Min födelsedag, och nu har jag vandrat på denna jord i 24 år. Det känns lite lustigt, för jag vet inte riktigt vart dom här senaste åren har tagit vägen. Jag fyllde ju nyss 20? Det kanske tillhör, dom här känslorna, när man börjar komma upp i den här åldern. Jag kan inte påstå att jag har någon åldersnoja direkt, men mer att jag börjar undra vad jag gör med mitt liv. Man jämför sig ju så mycket med alla andra - det fina med sociala medier idag. Jag börjar liksom fundera på vad jag hade velat hinna med i den här åldern när jag försökte planera mitt liv när jag var mindre. Jag hade velat flytta hemifrån. Jag hade velat åka ut på långresa med mina kompisar. Det är mycket. Och det kanske är någon form av åldersnoja ändå, även fast den inte är lika grov som andras. Ibland känns det som att livet flyger förbi, men att jag själv står där och bara tittar på. Jag hänger inte riktigt med. Jag bara fortsätter vardagen som vanligt utan att försöka så mycket.
 
Men å andra sidan är det ganska skönt. Jag har aldrig varit en sådan person som vill ha varenda liten del av mitt liv planerad. Jag har alltid tagit dag för dag, år för år. Visst, jag hade kanske trott att jag skulle flyttat hemifrån vid det här laget. Jag kanske hade trott att jag skulle kommit längre. Men det har också hänt väldigt mycket positivt jag heller aldrig hade kunnat förutspå. Och det är det man får lära sig, att det går inte att spå framtiden. Hur mycket man än planerar är det alltid något som kommer ivägen, någon väg som tar en annan riktning. Och det är helt okej. Jag har fyllt 24 och jag är ändå jävligt glad för det liv jag lever, trots att det har varit knackigt den senaste månaden. Jag har mått mycket sämre än vanligt och vardagen har pausats ännu mer, men jag känner mig själv och vet att det vänder snart. Så där är jag inte heller orolig. Jag har accepterat att jag inte kan styra varje del av mitt liv och därför blir det som det blir. Man måste få låta sådana här saker ta plats för att man sedan ska kunna vända och jobba mot det bättre. Och jag är ändå bra på att förstå att saker kommer att bli bättre.
 
 
Födelsedagar blir väl mindre betydelsefulla ju äldre man blir, sägs det. Det känns inte lika stort längre, men ändå älskar jag att fylla år. Jag älskar att den här dagen är min dag, och även fast jag i år inte har några stora planer alls är det bara en bra känsla. Jag har suttit i soffan och tittat på vinterstudion med pappa hela dagen - något som har varit väldigt skönt för mig att bara få slappna av. Jag har blivit väldigt dålig på att sitta still och göra ingenting den senaste tiden, för ofta känner jag mig stressad. Men inte idag. Idag ligger det ett lugn över hela hushållet och det är precis det jag behöver idag. Ingen stress. Ingen ångest. Nu väntar vi på att lillebror ska komma hem från handbollen och sedan vankas det fika och paketöppning. Det är något jag aldrig kommer att tröttna på. Även fast jag inte bryr mig lika mycket om innehållet är det alltid lika roligt att öppna paket. 
 
Senare ikväll ska jag bege mig hem till Molly där Tilly även väntar, och henne har jag inte träffat på evigheter. Vi ska ha en mysig kväll inne med lite god mat och trevligt sällskap, och jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att avsluta födelsedagen på. Livet har varit lite upp och ner senaste tiden, men jag är väldigt glad över att just idag är en bra dag. Jag får fira min födelsedag med att må bra, och det är jag tacksam för. 
 
Sen vill jag snabbt passa på att be om ursäkt för att bloggen fått lida också. Jag mår lite dåligt över det, och inte på det sättet att det blir en jobbig press, utan mer för att jag verkligen vill blogga. Jag vill fota. Jag vill skriva. Men det kommer, det också. Det får bara ta lite tid. Kram på er så länge! ♥
 
#1 / / Yasmine:

Stort grattis på födelsedagen Rebecca! <3

Svar: Tack! <3
Rebecca Adnell