/ • Foto - Natur /

Att vakna upp till magi

Ni fick ju en liten sneak peek häromdagen, men nu tänkte jag visa mer hur det såg ut den där frostiga morgonen förra veckan!
 
Jag hade inte ens tänkt på att det kunde vara vackert. Jag var ledig den dagen och skulle ha bilen, vilket betyder att jag måste gå upp tidigt och skjutsa pappa till jobbet. Jag masade mig upp två minuter innan vi skulle åka och gick väl i någon sorts trans ner till bilen. Halvvägs till pappas arbetsplats verkar jag plötsligt vakna och inser att det faktiskt är vitt ute. Det är frost - överallt. På träden, i gräset, bland buskarna. Jag har nog aldrig gått från trött till överdrivet exalterad på så kort tid. Jag åkte hem och väntade på att det skulle bli ljust, sen tog jag kameran och åkte iväg till min favoritskog. Och jag trodde på riktigt att jag hamnat i himmelriket. Första frosten, första vita morgonen på den här vintern. Jag vet att det faktiskt varit lite frost tidigare, men då har jag jobbat och varit tvungen att stå instängd i en butik hela dagarna, så jag har inte haft möjlighet att njuta av det. Men nu var det äntligen min tur. En perfekt start på min lilla minisemester och jag studsade ur bilen och nästan sprang ner till en av ängarna - där jag tappade andan. Det var ännu vackrare. Som taget ur en fantasi. En sådan scen som omöjligt kan existera i verkligheten. Jag älskar ju snötäckta träd, men frost tycker jag är ännu vackrare. Att det ligger snö på träden brukar jag få uppleva i alla fall ett par gånger varje vinter, men just den där frosten är ganska ovanlig. I alla fall i den här utsträckningen. Nu var de verkligen krispigt vitt överallt.
 
Jag tänkte dela upp dom här bilderna på flera olika inlägg, just för att jag vill visa så mycket som möjligt. Att slänga in 30 bilder i ett inlägg blir ganska snabbt tröttsamt och jag vet själv att jag aldrig orkar bläddra igenom det, så vi tar det i omgångar. Den här första delen är från den första delen, helt enkelt. Jag kom ner till den här ängen och gick runt i himmelriket ett tag. Jag såg att solen var på väg - den lyste upp trädtopparna och jag kunde inte förstå vilken tur jag hade. Jag älskar att fotografera frost, och jag älskar att fotografera morgonsolen - så vad kan vara bättre än en soluppgång i ett frostigt landskap? Det är oslagbart. Sedan visade det sig att solen ändå var ganska långt borta. Jag hade försökt matcha in med när solen gick upp, men inte tänkt på att det tar ytterligare ganska lång tid innan den når över trädtopparna. Det var ganska kallt och jag ställde mig under en gran tillslut och hoppade för att försöka hålla värmen, haha. Men det var helt klart värt det. Titta bara, så vackert det är ♥
 
 
#1 / / Yasmine:

Wow wow wow! Magiska bilder! <3 Du är verkligen duktig :D

Svar: Men tack Yasmine! <3
Rebecca Adnell

#2 / / Simon G:

Väldigt vackert landskap, snyggt fångat! :)

Svar: Tack Simon!
Rebecca Adnell