/ · England / · Fjällen / • Resor - Övrigt /

Home away from home

London, London, mitt älskade London. Som jag älskar den här staden och allt var den medför. Jag vet verkligen inte hur många gånger jag har varit där - första gången var 2013, men efter det har jag tappat räkningen. Att resa är bland det bästa jag vet, men jag tror inte jag är ensam om att kunna känna mig malplacerad ibland. Man älskar liksom att upptäcka, men man känner sig inte helt hemma. Det är lite främmande att komma till ett annat land - just för att man är så van vid ens egna rutiner hemma. Men när det kommer till London så känns det inte så främmande längre. Det är nästan som ett andra hem - det är bekvämt och välkomnande. Jag vet vart jag ska gå för att hitta till bussen på Victora Station, jag vet vilket håll Nandos ligger åt vid Kings Cross och jag börjar lära mig hitta runt i tunnelbanan - även fast jag vanligtvis bara brukar följa efter mina kompisar ;) Men min poäng är att det känns inte som att jag åker bort när jag åker till London. Jag åker tillbaka. Jag lämnar en trygghet i Sverige för en trygghet i London.
 
Den här resan var lite annorlunda på det sättet att vi faktiskt inte behövde åka land och rike runt. Ofta när vi åker till England är det enbart i musiksyfte och ibland försöker vi klämma in så många konserter vi bara kan på så kort tid. Vi spenderar en dag i en stad för att nästa dag åka vidare till en annan. Det blir ofta väldigt hattigt och aldrig har vi bara kunnat luta oss tillbaka och andas ut - förrän nu. Nu hade vi tre dagar i London, på ett och samma hotell, utan stress. Alla tre var på konsert på torsdagskvällen, och sedan hade Emma och Isabelle konserter på fredagen och lördagen också - och då passade jag på att hänga på hotellrummet. Under dagarna gick vi runt och lekte turister - vilket heller aldrig har hänt förut! Vi brukar springa in på Primark typ femton gånger, strosa utmed Oxford Street och kanske besöka Hyde Park om vi hinner, men mer än så brukar det inte bli. På fredagen gick vi runt halva London och bara njöt. Solen sken och himlen var relativt blå, och utmed floden stod det små mysiga bodar och spädde på mina julkänslor ännu mer. Jag kan faktiskt inte tänka mig en bättre start på december och jag är så genuint lycklig.
 
 
Själva syftet för resan var ju konserter, och ett litet gig för min del. Det är ett superlitet band vi träffade för tre år sedan och efter det eskalerade det hela med en facebookchatt som består mest av gifs och hån som kastas fram och tillbaka, men i grund och botten är dom fantastiska människor som är lika konstiga som vi är och det är därför det funkar så bra. Jag älskar att åka och stötta dom för dom blir alltid överlyckliga och det slutar alltid med att vi har superroligt - den här gången hade vi med oss svenskt godis dom fick prova och vi stod och skrattade tills vi kiknade. Marabouchokladen gick hem, men djungelvrålen var inte lika populär om vi säger så... ;) Dom är fantastiskt duktiga och trots att jag går på många konserter varje år är det här verkligen speciellt för mig - det är så litet och intimt. Det blir personligt på ett helt annat sätt och vi har utvecklat en typ av vänskap med dom här killarna vilket är något som betyder väldigt mycket. Trots att dom hånar oss väldigt mycket för både det ena och det andra är det mycket kärlek inblandat ♥
 
Det gjorde lite extra ont att behöva åka hem den här gången, just för att vi har haft så roligt. Jag kan inte minnas sista gången jag skrattade så här mycket och det var väldigt välbehövligt. Det är mycket som väntar här hemma nu, både roliga och stressiga saker, och det här var precis vad jag behövde. En ordentlig paus från vardagen och att bara få komma bort. Jag känner mig alltid som en annan människa när jag åker iväg så här med mina kompisar. Jag växer så otroligt mycket som person, jag lär mig något nytt om mig själv varje gång och här kan jag verkligen slappna av. Här känner jag mig inte lika instängd och jag upplever att jag kan vara mig själv på ett helt annat sätt. Och det är verkligen en fantastisk känsla. Jag brottas med dåligt självförtroende och dålig självkänsla så gott som varje dag och därför är det underbart att helt plötsligt inte känna av det på den nivån. Jag behöver inte fokusera på vad jag ska säga eller hur jag ska bete mig - jag bara släpper på allt och är. För det här är faktiskt det bästa jag vet - att få ut och resa med mina bästa vänner (men vi saknade dig massor Erica!! ♥♥ Det är inte helt komplett om inte alla fyra är med). Det här är en resa jag kommer att bära med mig väldigt länge. Tack för den här gången, London. Vi ses snart igen!
 
#1 / / Yasmine:

Underbara bilder! Låter superkul att ha ett sånt förhållande och åka och lyssna på dem :)

Svar: Det är underbart! :)
Rebecca Adnell

#2 / / Elf :):

Önskar att jag varit med er!! ❤️ Men vi har iaf juli att se fram emot om det inte dyker upp något innan!

Svar: Längtar så! <3
Rebecca Adnell

#3 / / Lena:

Men åh nu saknar jag ju London jättemycket. Februari kan inte komma snabbt nog! Så fina bilder och håller verkligen med dig om allt du säger, London känns verkligen som en hem borta från hemmet.

Svar: Tack snälla! Ja det är en fantastisk stad och vad roligt att du känner likadant!
Rebecca Adnell