/ • Personligt - Vardag /

Att äntligen få ordning

Jag är ju en sådan person som mår bra av när saker är organiserat. Jag trivs inte när saker inte är i sin ordning, när det är för stökigt eller när allt bara kaosar. Jag tycker ju dessutom om att pyssla, fixa och ställa saker i ordning. Fundera ut bästa sättet för att få det till att bli så som jag vill ha det. Jag är också en sådan person som älskar att skriva listor - på allt jag ska handla, allt jag ska göra, allt jag måste hinna med. Allting vill jag skriva ner på papper och penna. Det känns bättre då. Jag har ju varit väldigt tyst här rent allmänt på sista tiden om vad som händer i vardagen. Faktum är att det faktiskt inte har hänt så mycket - hela renoveringen lades ju på is när vi gick in i sommaren och ledigheterna och efter det kom vi aldrig igång igen. Hela hösten har varit ganska fullspäckad och nu väntar december runt hörnet och tempot bara stiger, så planer är att återuppta det efter nyår när allt lugnat ner sig. Det största är ju gjort, men vi ska fortfarande fixa klart alla dörrar, vi ska byta ut bokhyllan och göra ett ordentligt ryck i brorsans rum. I mitt rum är ju det mesta redan som jag vill ha det, förutom lite småfix som jag alltid vill hitta på.
 
Den senaste förändringen är ju att jag faktiskt köpt en ny datorskärm - äntligen! Jag har länge känt att jag vill ha en större. Jag klickade hem en och foten på den skärmen gjorde att jag fick datorn rätt upp i ansiktet - men sen hittade jag ett fäste på jobbet som dessutom frigjorde ganska mycket bordsyta. Jag behöver mitt space! ;) Jag har ju även äntligen börjat koppla in min macbook till skärmen när jag ska redigera - jag har alldeles för länge suttit på min slöa stationära, vilket bara kommer till ren och skär lathet. Här sitter jag på en dyr och bra dator som jag aldrig orkar använda då skärmen är för liten för dagligt arbete, och det är alldeles för mycket krångel med att koppla in och ur den hela tiden. Så det har varit mitt senaste projekt - att lösa alla såna småproblem som min lathet sätter stopp för. Och jag tror faktiskt jag lyckats! Jag klickade hem en hållare för datorn som nu står på skrivbordet och imorgon tänker jag köpa hem dom sista kablarna för att allt ska se bra ut. Jag har haft det här arbetssättet i ett par veckor nu, bara att alla kablar har legat huller om buller på skrivborde för att jag inte haft tid att få ordning på det. Nu känns det faktiskt riktigt bra - det är enkelt för mig att komma åt datorn och photoshop, men jag kan snabbt byta till den stationära om jag vill göra annat jag inte behöver macbooken till. Smidigt och enkelt behöver jag för att det ska gå - annars orkar jag inte. Nu behöver jag bara slå på den andra datorn och trycka på ett par knappar för att skärmen och mus+tangentbord ska hoppa över till den andra. Sååå skönt! Inget mer flyttande av kablar och usb-saker. Och för att sätta pricken över i:et fick jag idag hem ett skin till macbooken också - min älskade voffi sitter där och pryder omslaget så fint. Det är nog en av dom bästa bilderna jag någonsin tagit på henne och det kändes inte mer än rätt att det var just det fotot som skulle få den platsen.
 
 
Så där ja - inget fler kabelkaos på skrivbordet! Jag inväntar det sista imorgon och därefter ska jag snöra ihop allt både vid skärmen och under skrivbordet :D
#1 / / Sharon:

Hur har jag missat denna underbara blogg?!

Och vilket sammanträffande. Jag är själv uppe i tankarna att koppla min snordyra Mac till en extern skärm! Min stationära är också galet långsam och det driver mig till vansinne. Men jag hade i så fall taigt bort min statonära helt, och då förlorar jag teknikt sätt en dator och det gör att jag inte rikgit vill byta upp mig.. Men trivs du med din nya lösning? Vlken skärm skulle du rekomendera, tänker 4k skärm eller är det onödigt dyrt? Har du ett separat tangentbord och mus till din skärm eller skriver du på Macen? Förlåt för bombningen av frågor men du kanske har lite tips innan jag ger mig av och köper massa nytt!

Kram

Svar: Men åh, tack för din kommentar! <3
Jag trivs faktiskt väldigt bra. Jag valde att ha kvar min långsamma stationära till typ streama film, nedladdningar och sånt jag inte vill "förstöra" macen med, just för att hålla den enbart till fotoredigering och andra stora arbeten. Jag valde faktiskt att inte köpa en 4k skärm - det kändes lite saftigt för min del. Det hade säkert varit trevligt, men det var ett ordentligt byte från min gamla 24" till min nya 27" med myycket bättre upplösning bara där, så jag känner inte att jag saknar 4k och hade inte velat lägga dom pengarna i dagsläget. Kanske i framtiden när budgeten är större ;)

Jag har både separat tangentbord och mus till laptopen. Nu har jag kopplat ihop så att jag använder samma till både stationära och till macen med hjälp av en USB-switch, så med ett knapptryck kan jag välja om dom ska vara kopplade mot stationära eller bärbara. Skärmen jag köpte hade inbyggd USB-hubb så där har jag nu kopplat både tangentbordet och musen, och hubben i sin tur är då kopplad till switchen. Lite fler sladdar, men oerhört värt för mig som aldrig skulle orka koppla i och ur varje gång jag ville byta dator. På det här sättet kan jag ha båda påslagna samtidigt och ändra på skärm och switch vilken som ska vara aktiv. Jag tycker det är väldigt skönt att ha ett separat tangentbord när jag kopplar upp macen till stora skärmen, dels för att jag då kan gömma undan macen helt och så är det skönare med ett större tangentbord. Macens är ju liite litet :)

Och ingen fara för bombning, bara fråga på! Kommentera igen om du undrar något eller släng iväg ett mejl till info@adnellphotography om du vill bolla mer :D

Kram!
Rebecca Adnell