Ge vissa bilder en andra chans

Ibland går det fort. Ibland är det bara att ta upp kameran och klicka på avtryckaren och bara hoppas att det blir bra, just för att fånga ett speciellt ögonblick. Ibland har man tur, och ibland blir det inte alls som man har tänkt. Det blir överexponerat. Underexponerat. Fokus hamnar fel. Ja ni vet, det är mycket som kan gå fel. Som den här bilden nedan. Hon satt så perfekt och jag fick så bråttom att jag inte brydde mig om att kika på inställningarna. Det fick bära eller brista. 
 
 
Jag tittade ner i kameran och insåg att det var alldeles för mörkt. Jag raderar aldrig någonsin bilder på plats, dels för att jag inte vill lägga den tiden och dels för att jag alltid vill bläddra igenom dom på en dator för att inte råka ta bort bilder som såg dåliga ut, men som faktiskt går att rädda. Efter den här bilden ändrade jag inställningarna och tog några bilder till, men inga blev lika bra som den här. Hon tittade bort, blundade, såg allmänt ointresserad ut, öronen slokade neråt. Så jag drog in den i Photoshop och lekte lite. Och det här är anledningen varför jag aldrig raderar mörka bilder innan dom fått en chans - för ibland går det att rädda. Ibland blir det något magiskt ur något som från början såg ut att åka direkt i papperskorgen.
 
 
Som jag älskar denna tjej ♥
 
#1 / / Lena:

Riktigt tjusig bild, snyggt räddat! :D

Svar: Tack så mycket! :D
Rebecca Adnell

#2 / / Annie - Fotograf i Stockholm:

Så bra det blev. Underexponerade bilder är oftast lättare att rädda än överexponerade, så det är som du säger dumt att slänga något direkt i kameran :)

Svar: Tack! Ja jag håller med, måste jag välja något underexponerar jag alltid hellre än att överexponera! :)
Rebecca Adnell

#3 / / Iza:

Så gött när man lyckas rädda, ibland blir det som sagt ruggigt bra :D Jag kan radera ibland, men då är oftast bilden sådär att den är skakig/suddig i den benämning att man kan tro att jag sprang när jag tog den.. Haha. Men håller med annars <3

Svar: Ja men det kan jag också göra. Suddiga bilder går ju tyvärr (!!) inte att göra något åt. Jag väntar på den magikern som kommer på en lösning till det dock - ett klick i Photoshop och så är bilden skarp. Det vore väl något? :D <3
Rebecca Adnell

#4 / / Iza:

Det vore en dröm ! :D Haha, så mycket som skulle kunna räddas då <3 :D

#5 / / Simon G:

Wow vilken vacker bild och väldigt bra exempel på hur bilder kan räddas! Har varit med om liknade flera gånger. :)

Svar: Tack! :D
Rebecca Adnell