/ • Personligt - Vardag /

Ja, vad ska jag kalla det här inlägget?

Två inlägg två dagar efter varandra? Wow! Det var länge sedan! Jag har faktiskt varit ledig från jobbet idag och haft lite extra energi, så då passade jag på att knäppa några bilder som visar vad jag gör nu för tiden ;)
 
 
Det bästa just nu är att jag lånar mosters lägenhet igen när hon och sambon är på semester uppe i fjällen. Det kom väldigt lägligt, för trots allt som pågår i livet just nu hjälper det otroligt mycket att få komma hem och bara vara helt ensam. Jag trivs oerhört bra i min ensamhet och jag behöver få vara ensam för att jag ska fungera. Det räknas inte riktigt att bara stänga dörren när jag sitter i mitt rum - här kan jag röra mig fritt hur jag vill, jag kan laga mat och lyssna på galet hög musik och jag kan titta på vilka filmer jag vill på en ordentlig TV. Det är verkligen skillnad, och jag älskar det. Dom kommer inte hem förrän om en vecka, så jag ska fortsätta njuta till fullo.
 
 
 
Igår kan väl ingen ha missat vad för dag det var, så jag passade på att åka ut och pussa lite på hästen. Han har inte heller mått så bra den senaste tiden och jag kunde inte åka ut i onsdags, så det var fint att få komma ut och bara hänga lite. På kvällen lagade jag god mat till mig själv och dejtade TV:n där Jack Sparrow befann sig - min första stora kärlek, den där karaktären. Oj oj. Jag skojar inte när jag säger att jag nästan kan quota hela första filmen. Jag har sett den sååå många gånger, haha
 
 
Baka är något som också är roligt. Och gott. Jag bakar inte ofta alls, och när jag väl gör det är det bara en enda sak jag kan - kladdkakemuffins. Det blir inte vackert, men det smakar himmelskt ;)
 
 
Sedan har jag även gått och skaffat mig en NAS! Network Attached Storage, vilket kortfattat innebär att jag har en liten burk ståendes hemma kopplad till min router, och därifrån kan jag nå filerna vart jag än är i hela världen, så länge jag har tillgång till internet. Jag har fört över alla mina foton från 2007 - det tog ju lite tid, kan ni tänka er ;) Sedan fick jag även idén att jag ska digitalisera alla filmer och lägga upp så att jag även får mitt egna portabla videobibliotek. Mitt egna Netflix, typ, fast med filmer som jag faktiskt vill ha. Det tar också tid - en film tar ett par timmar att rippa över, och sedan var jag även "tvungen" att uppgradera hela mitt bibliotek till Blu Ray då jag snabbt märkte att DVD inte höll måttet när det kom till kvalité. Men det kommer att bli såå skönt när allt är färdigt!
 
 
Det känns också fantastiskt att ha alla bilder samlade. Innan det här hade jag visserligen allt kategoriserat osv för varje år och varje händelse, men allting var utspritt på 4 externa hårddiskar. Inte hållbart! Nu kommer jag enbart att köra på NAS:en och en uppsättning backup på lösa hårddiskar, men förhoppningsvis behöver jag aldrig gräva fram dom. Det är bara en extra försäkring liksom. Men nu finns alla foton från 2007 lagrade på samma plats och det känns helt fantastiskt. Äntligen har jag tagit tag i det här! 
 
 
Det här är den enda vyn jag ser just nu, från mosters soffa där jag sitter hela tiden. Det är skönt faktiskt, att bara ligga och titta på film och serier varje ledig minut. Jag låter datorn brumma i bakgrunden med alla filmerna och sätter mig upp för att byta skiva då och då, innan jag faller ner på kudden igen och låter blicken återgå till den stora skärmen. Utöver allt annat börjar jag dessutom känna mig krasslig och har nästan känt mig febrig under veckan, så jag väntar bara på att det här förkylningsviruset ska bryta ut. Men först måste jag jobba hela helgen... ;)