/ • Personligt - Vardag /

En dröm som blir sann

"5:e mars" sa min kompis till mig tidigare i veckan. Jag har tydligen inte bloggat sedan dess. Jag visste att det hade gått ett tag, men jag var inte medveten om att det var så länge sedan. Dagarna liksom flyter ihop och ibland går jag runt som en zombie och vet inte vad som hämder, haha. Så här dålig på att blogga som jag varit dom senaste månaderna har jag inte varit på flera år. Jag öppnar ofta upp ett tomt dokument, men sen inser jag att jag inte har någonting att säga. Jag har inga nya bilder, för att det alltid är mörkt eller regnar och när jag väl är ledig är jag så trött att jag inte orkar gå utanför dörren. Jag kämpar fortfarande med att ta mig ur det här mörka hålet, och vissa dagar känns det riktigt bra, men andra dagar känns det tufft. Ni får bara ha lite tålamod, men förlåt till er som hängivet kikar in varje dag. Jag önskar att jag kunde knäppa med fingrarna och be inspirationen att komma tillbaka.
 
 
En rolig sak jag däremot kan berätta är att jag ska iväg på en drömresa i sommar. Ett land jag velat besöka så länge jag kan minnas, och som egentligen bara började som ett halvt skämt mellan mig och min kompis. Vi ska nämligen åka till... SKOTTLAND! Scottish Highlands, för att vara mer bestämt. Höga berg och djupa sjöar omringade av dessa gröna, böljande kullar - det får mig att tappa andan varje gång jag bara tänker på det. Jag ska åka tillsammans med min kompis Jenny, och först hade vi planerat att åka upp till fjällen i sommar och fjällvandra lite. Jag vet att hon också vill åka till Skottland och en dag skickade jag en bild till henne och skrev att hon och jag borde åka dit någon gång. Och bara någon vecka senare hade vi dumpat fjällvandringsplanerna och satt och tittade på hotell i Skottland. Det var en ganska intensiv vecka där vi pratade i flera timmar varje kväll och diskuterade vart vi skulle åka och hur länge vi skulle vara där, men samtidigt så har jag aldrig varit mer taggad. Det var mycket som skulle bestämmas, men jag älskade varje sekund av det. 
 
Och nu har vi bokat. Flyg, boende och hyrbil. Vi kommer att ha åtta hela dagar i Skottland och har  boende på tre olika ställen. Vi ska se viadukten där scenen med Harry Potter-tåget spelats in, vi ska till en av dom vackraste öarna och vi ska avsluta med att besöka Culloden Moor, en enorm del av Skottlands historia och även en stor del i serien Outlander som fått både mig och Jenny att öppna upp ögonen för detta land. Jag har visserligen alltid velat besöka Skottland, långt innan serien gjordes, men den har liksom påskyndat processen. För mig som brukar kalla mig själv för landskapsjunkie och dessutom för en fotograf, så är ju Skottlands gröna kullar en drömplats. 
 
 
Det enda jag har gjort med min lediga tid den senaste veckan är att forska om landet och titta på alla vloggar jag kan hitta där folk besökt högländerna. Det gör lite ont i hjärtat att det är så pass lång tid kvar och aldrig har jag längtat efter sommaren så mycket som jag gör nu. Förutom Skottland så ska jag få åka tillbaka till mitt älskade Dublin tillsammans med mina bästa kompisar, vi ska gå på konsert och även där åka ut och se det gröna landskapet. Och såklart en vecka i fjällen tillsammans med min lilla vovve. Så det blir en fantastisk sommar, och jag önskar att tiden kunde gå lite snabbare. 
 
 
Jag sitter och planerar och skriver ner allt vi vill se och göra, tips på restauranger och boenden och precis allt. Jag är en sådan person som måste ha allt nerskrivet för att kunna hålla koll ;) 
 
 
Jag kollar på vloggar och videoklipp från folk som bilat runt i Skottland - till och med när jag steker pannkakor.
 
 
Och innan jag somnar på kvällen så avslutar jag med lite mer inspo. Jag blir verkligen inspirerad av att titta på andra som gjort liknande resor och det får mig att längta ännu mer, men samtidigt påminner det mig om vad jag har att se fram emot. Och det gör dagarna lite lättare.
 
 
Till och från jobbet, eller typ varje ledig sekund egentligen, bläddrar jag bland bilder och drömmer mig bort. Snälla sommar, skynda nu!
 
#1 / / Yasmine:

Nej så roligt att åka till Skottland!! Det kommer bli en helt fantastiskt resa :) Kram

Svar: Ja, jag ser verkligen fram emot det! :D
Rebecca Adnell