/ • Foto - Drönarbilder / • Foto - Natur /

En ny pryl i kameraväskan!

Förra veckan köpte jag med mig någonting hem. Någonting jag har längtat efter så himla länge. Något jag funderat allvarligt på i flera månader och vägt för- och nackdelar. Inte för att det fanns några nackdelar egentligen, förutom pengarna. Och nu äntligen bestämde jag mig för att bara göra det - så jag gick och köpte mig en drönare!
 
Det känns ju lite sjukt att säga det - att jag har en drönare. Det är ju egentligen något som bara proffsen har. Dom där som livnär sig på sitt skapande, och det har alltid känts så främmande. Men sedan tänkte jag efter - om jag vill ha en drönare, varför skulle jag inte kunna ha det? Och när jag väl hade planerat idén i huvudet så gick det inte att hindra. Jag tittade på fler och fler klipp på youtube om drönare och inställningar och allt man kan tänka sig, för att jag ville ha så mycket kunskap som möjligt när jag köpte en. Lite längre in i framtiden. Men ni vet ju säkert hur det är - när man har börjat kika på någonting så är det svårt att släppa och man vill absolut inte vänta. Man vill bara ha det på en gång. Det här var ju ändå något jag funderat på ganska länge och jag brukar aldrig köpa saker på impuls - framför allt inte sådana här dyra saker. Men efter allt funderande fram och tillbaka så sa jag åt mig själv att köpa en, för att jag tyckte att jag kunde unna mig det. För jag vill ju verkligen ha en. Så innerligt gärna.
 
 
Jag har bara kört den typ fyra gånger än så länge. Nu har det ju hunnit bli mörkt på kvällarna när jag kommer hem från jobbet och det lämnar ju endast utrymme att flyga när jag är ledig - eller som imorse, när jag började vid 12. Första gången jag skulle testa så var jag livrädd. Här stod jag med en kamera som skulle sväva upp i luften och det var mitt ansvar att styra så att jag inte skulle krascha in i närmsta träd. Jag begav mig till några stora fält första gångerna, där jag kunde känna på spakarna utan att oroa mig för mycket över föremål som var i vägen. Och redan första gången jag skickade upp den i luften så var jag fast. Det var så häftigt att kunna se på min lilla mobilskärm hur allting steg högre upp och åkte in över skogen. Det var nästan lite som att man flög själv.
 
Redan andra gången kände jag mig lite mer bekväm, men jag har långa vägar kvar innan jag känner mig varm i kläderna och kanske vågar lite mer. Nu tar jag det väldigt lugnt och försiktigt när jag flyger, och videoklippen blir lite hackiga eftersom jag inte riktigt har koll på alla spakar än. Det blir nog bättre med lite övning, när allting sätter sig i ryggmärgen. Det är ju som när jag fotograferar med min systemkamera - jag behöver inte ens tänka utan det går bara på automatik. Jag är glad att jag köpte hem den nu inför hösten och alla gula löv, och sen längtar jag nu så innerligt mycket till fjällen. Tänk er att flyga runt där uppe - vilka vyer! Jag ryser av bara tanken. Nu får det gärna bli sommar igen! ;)
 
Här är några enkla bilder jag tagit förra veckan. Här i Sverige så måste man skicka in bilderna till Lantmäteriet och få dom godkända innan man får publicera - och det verkar inte alltid gå supersnabbt. Men det är väl inte hela världen det heller, om det tar några dagar extra :)
 
 
#1 / / Annie:

Kul och spännande med drönare :D
Så coolt med ovanifrånperspektivet :D

Svar: Jag är riktigt taggad! :D
Rebecca Adnell