/ • Foto - Natur / • Resor - Skottland 2019 /

Glen Nevis & Steall Waterfall

Jag har ju fortfarande MÄNGDER av bilder från Skottland! Efter varje resa säger jag åt mig själv att det inte får ta flera månader innan jag visar bilderna, men jag misslyckas varje gång. Men bättre sent än aldrig, eller hur? Jag har så mycket att visa er!
 
Jag försöker ju behålla inläggen i den ordning dom skedde, och sist vi pratade om Skottland så var det ju Glencoe vi var i. Det var sista heldagen i Fort William, och den här morgonen hade vi bestämt oss för en lite lugnare utflykt på morgonen innan vi skulle hoppa in i bilen och åka vidare till nästa ställe. Ägaren av det lilla hotellet vi bodde på hade snappat upp att vi gillade Harry Potter, så det var faktiskt han som tipsade om den här platsen. Han berättade att vi skulle göra på en liten grusväg så långt det bara gick innan man kom fram till en parkering, och om vi såg en varning för döden-skylt så visste vi att vi hade hittat rätt. Därefter var det en bit att promenera innan man kom fram till ett vattenfall som visas under några sekunder i bakgrunden i en av Harry Potter filmerna. Jag och Jenny googlade lite själva och det verkade som en mysig tur, och ganska lagom innan vi behövde spendera ett par timmar i bilen. 
 
Den här skylten blev ett stående skämt under resten av veckan - vi tyckte att det här var en ganska snäll vandring, och att vi vid senare tillfällen gick på ställen som kändes mycket farligare, men där fanns det aldrig någon Danger of death-skylt ;)
 
Vandringen började igenom skogen och i början lutade det uppåt ganska mycket - våra ben var helt förstörda efter bergsklättringen upp till Lost Valley kvällen innan. Det var tungt, men det är det ofta i början. Efter ett tag hade kropparna kommit igång och det gick lite lättare, och sen planade det ut sig lite mer. Vi gick ganska högt upp i skogen på små stigar, och ibland öppnade träden upp sig utåt och landskapet sträckte sig långt bortåt. Nedanför oss rann det även en ganska kraftig fors som vi hela tiden hade sällskap av, men det var alldeles för långt ner för att vi skulle orka gå dit. Ner kommer man alltid, men det hade varit jobbigt att behöva klättra upp igen... ;) 
 
På vissa ställen utmed stigen så var det bäckar och små vattenfall vi behövde korsa, det var trappsteg uppåt och det var leriga klippor i nedförsbacke. Det var en betydligt enklare vandring än kvällen innan, men ändå inte helt lätt överallt. Jag inser nu i efterhand att jag inte fotade en enda bild inne ifrån skogen och på stigarna, vilket är lite synd. Jag försöker alltid att fota alla steg, mycket för att jag själv vill kunna gå tillbaka och minnas. Men jag har bilder från vattenfallet i alla fall, så det kan vi trösta oss med! Vi småpratade om allt mellan himmel och jord och kunde fortfarande inte riktigt förstå att vi var här - och att vi framför allt hade så många dagar kvar och många äventyr som väntade. Efter en bra promenad började träden glesna och världens vackraste dal öppnade upp sig. Vattefallet hade vi rakt framför oss och efter att vi gått runt och utforskat lite satte vi oss på varsina stenar på en kulle och åt lite bananer och kakor. Det var inte den sämsta lunchutsikt jag haft, vill jag lova. Vilken underbar plats och vilken mysig vandring det var för att ta sig hit. Alldeles perfekt och alldeles lagom och vi var så nöjda när vi kom tillbaka till bilen. 
 
Det här var den enda bilden jag tog från vandringen dit. Mestadels gick vi ju bara i skogen, men som jag skrev så öppnade träden upp sig ibland och det här blev vår utsikt 
 
 
Här hade vi precis kommit ut ur skogen och vattenfallet syntes bakom kullen
 
 
Det kändes verkligen som att vi var mitt ute i ingenstans, då det var höga berg vart man än vände sig om. Men det var en häftig känsla 
 
 
Den lilla ån ringlade sig vidare in bland kullarna, men vi valde att hålla oss vid vattenfallet då vi inte hade all tid i världen. Detta är en plats jag gärna fortsätter utforska en annan gång
 
 
Kossorna och kalvarna gick fritt på dom gröna ängarna, och både jag och Jenny konstaterade att vi ville bli kor i Skottland i framtiden - tänk att få gå runt i detta landskap hela dagarna långa?
 
#1 / / Annie:

Magiska landskap :D

Svar: Det är verkligen helt fantastiskt! :D
Rebecca Adnell